Nariadenie GDPR 


Poučenie dotknutých osôb podľa čl. 13 ods. 1 Nariadenia Európskeho parlamentu a Rady (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa zrušuje smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov)

Prevádzkovateľ Rozhlas a televízia Slovenska, IČO: 47232480, Mlynská dolina, 845 45 Bratislava spracúva osobné údaje na účely evidencie platiteľov, preukazovania nároku podľa § 5 ods. 1 zákona č. 340/2012 Z. z. o úhrade za služby verejnosti poskytované Rozhlasom a televíziou Slovenska v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon č. 340/2012 Z. z.“), vyberania úhrady, kontroly platenia úhrady a vymáhania úhrady za služby verejnosti poskytované Rozhlasom a televíziou Slovenska na základe zákona č. 340/2012 Z. z. 

Osobné údaje budú uchovávané 5 rokov po uplynutí doby existencie povinnosti platenia úhrad za služby verejnosti (koncesionárske poplatky) a v odôvodnených prípadoch aj po uplynutí 5 rokov od doby ich vymáhania alebo preukazovania súvisiacich právnych nárokov.

Príjemcami osobných údajov sú Slovenská pošta, a. s., kontaktné telefonické centrá, spoločnosti na spracovanie dát a automatizované spracovanie dát a v odôvodnených prípadoch aj subjekty vymáhajúce úhrady za služby, najmä advokátske kancelárie a exekútorské úrady. 

Osobné údaje nebudú prenášané do tretej krajiny alebo medzinárodnej organizácie. Povinnosť platiteľa úhrady (fyzická osoba evidovaná dodávateľom elektriny v evidencii odberateľov elektriny v domácnosti) poskytnúť osobné údaje na uvedené účely vyplýva zo zákona č. 340/2012 Z. z.; neposkytnutie uvedených údajov je v rozpore s týmto zákonom. 

Každá dotknutá osoba má právo požadovať od prevádzkovateľa prístup k osobným údajom týkajúcim sa dotknutej osoby a právo na ich opravu alebo vymazanie alebo obmedzenie spracúvania, právo namietať proti spracúvaniu, právo na prenosnosť údajov a právo podať sťažnosť dozornému orgánu, ktorým je Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky.

Zásady ochrany osobných údajov (GDPR)

Rozhlas a televízia Slovenska, Mlynská Dolina, 845 45 Bratislava, ako prevádzkovateľ informačného systému zverejňuje za účelom dodržiavania spravodlivosti a transparentnosti voči dotknutým osobám toto vyhlásenie o ochrane osobných údajov pod názvom Zásady ochrany osobných údajov

Zoznam spracovávaných osobných údajov  

Meno

Priezvisko

Rodné číslo 

Trvalý pobyt 

Adresa odberného miesta elektriny 

Číslo sústredeného inkasa platieb obyvateľstva, ak platí úhradu prostredníctvom poštového podniku    

Číslo odberného miesta 

Energetický identifikačný kód odberného miesta 

Adresu na doručovanie písomností 

Adresa elektronickej pošty 

Skutočností podľa § 5 ods. 1 zákona č. 340/2012 Z.z. o úhrade za služby verejnosti poskytované Rozhlasom a televíziou Slovenska v znení neskorších predpisov (ak je platiteľ oslobodený od povinnosti platiť úhradu) 


Zoznam Sprostredkovateľov 

Rozhlas a televízia Slovenska (Prevádzkovateľ) oznamuje, že v súvislosti so spracovávaním osobných údajov platiteľov úhrady poverila spracovávaním osobných údajov v mene Prevádzkovateľa nasledovné subjekty ako sprostredkovateľov: 

- CreditCall, a.s., Račianska 66, 831 02 Bratislava - kontaktné telefonické centrum

- Crystal Call, a.s., Hálkova 1/A, 831 01 Bratislava - kontaktné telefonické centrum 

 - Advokátska kancelária RELEVANS s.r.o. -  na účely správy a vymáhania pohľadávok za služby verejnosti poskytované RTVS 

- M7, s.r.o. - na účely správy web stránky 

- exekútorské úrady

Zoznam Príjemcov

- Slovenská pošta, a.s.,  Partizánska cesta 9,  975 99 Banská Bystrica - spracovanie osobných údajov platiteľov úhrady za účelom tlačových výstupov 





    Upozornenie pre SIPO platiteľov - zvýšenie poplatku Slovenskou poštou

    Dovoľujeme si Vás informovať, že Slovenská pošta zvyšuje poplatky za využívanie služby SIPO: pri hotovostných platbách na 1,30 € a pri bezhotovostných platbách na 0,30 €.

    Pri platbe priamo na účet RTVS poplatok Slovenskej pošte platiť nemusíte. Odporúčame zmenu spôsobu úhrady zo SIPO na priamu platbu na účet RTVS.

    Zmeňte si spôsob úhrady.

    Platba kartou

    Na platbu môžete použiť bežnú bankomatovú kartu a na pár klikov je poplatok uhradený

    čítať viac

    Platba mobilom

    Služba VIAMO predstavuje rýchly a pohodlný spôsob platby. Za prevod peňazí neplatíte nič navyše.

    čítať viac

    Klientský účet

    Jednoduché a intuitívne rozrahnie pre všetky zmeny údajov platiteľa. Prehľady predpisov a platieb.

    čítať viac

    Inkaso

    Nastavte si automatické pravidelné platenie úhrady cez Inkaso SEPA mandát. 

    čítať viac